Kalp ritim bozuklukları ve tedavisi

Kendisine ait olan bir iç elektrik sistemine sahip olan kalbimin yaşamsal fonksiyonu kanı durmadan pompalamak ve karbondioksit yüklü kan yerine vücuda oksijen yüklü kanı vermektir. Kalp atışındaki her çeşit düzensizlik ritim bozukluğu, yani aritmi olarak görülür.

Kalp atışlarının hızlı ya da yavaş olması, atışın insanı rahatsız edecek miktarda sert olması bunlar arasında kabul edilmektedir.

En çok görülen kalp ritim bozuklukları şunlardır:

Bradikardi

Kalp atışının çok fazla yavaş olduğu bir problemdir. Belirtileri içinde yorgunluk ve halsizlik gibi durumlar yer alır. İnsan nefes almada zorluk çeker ve buna bağlı olarak bayılma durumu gerçekleşebilir. Doktor kontrolünde alınıyor olsa bile bazı kalp ilaçlarının yan etkileri içinde bradikardi bulunur.

Taşikardi

Kalp atışının çok fazla olduğu bir problemdir. Bir dakikada 100′ün üstünde atışlar bu kategorinin içerisine girer. 300′ün Üzerine çıkarta kalp fibrilasyona girebilir. Bu durum aniden ortaya çıktığı için yaşam kaybına neden olabilir. Suni solunum ve kalp masajı insanı hayatı döndürebilmek için gereken uygulamalardır.

Kulakçık Fibrilasyonu

Kalp kulakçığının düzgün kasılmamasına bağlı olarak oluşan bir problemdir. Kalp atışları düzensiz olur ve zaman içinde aşırı derecede artar. Kulakçık fibrilasyonu ilaç tedavisi ile düzelebilir.

YORUMLAR

Siz de konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi bize iletebilirsiniz.

İsim (zorunlu)

E-posta (yayımlanmaz) (zorunlu)