Diş beyazlatma hakkında merak edilenler

Bazı ilaçlar,yiyecek, içecekler, diş travması, kök kanalı dolguları zamanla dişlerde renkleşmelere neden olurlar. Bazı renkleşmeler yüzeyselken, bazıları içseldir. Profesyonel diş beyazlatma yöntemleri ile dişlerdeki renkleşmeler güvenle giderilebilmektedir.

1. Diş Beyazlatmanın Mekanizması:

Beyazlatma olayı ‘karbamid peroksit ve hidrojen peroksitin’ dişin mine ve dentin tabakasından geçerek diş renklenmesine neden olan renkli molekülleri parçalamasıyla gerçekleşir. Bu işlemle dişin yapısı değişmez, dişin iç rengi daha açık hale gelir. Dişin yapısı beyazlatma ajanlarından zarar görmez.

2. Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

İki tür beyazlatma yöntemi vardır:

1. Hekimin direkt klinikte uyguladığı ‘OFFICE BLEACHING’ yöntemi
2. Hastaya ağıza uygun kaşık hazırlattırılarak evde uygulattırılan ‘HOME BLEACHING’ yöntemi Diş hekiminin değerlendirmesine göre bu yöntemlerin bir tanesi veya ikisi kombine olarak uygulanabilir.

3. Ağartma Diş Hassasiyetine Neden Olur mu?:

Diş hassasiyeti ağartmanın bir yan etkisidir. Kişiye göre değişir. Kimisinde çok hafifken, kiminde daha şiddetli olabilir. Dişhekiminin değerlendirmesine göre hassasiyetin fazla olduğu vakalarda, tedavi esnasında hassasiyet giderici flor jelleri, v.s uygulanabilir. Bu hassasiyet geçicidir ve tedavi tamamlandıktan sonra kaybolmaktadır.

4. Tedavinin Kalıcılığı Ne Kadardır?:

Bu olay hastanın beslenme ve yaşam alışkanlıklarına göre değişebildiği için, kesin bir süre söylemek zordur. Ancak yılda bir tekrar önerilir. Beyazlatma tekrarı güvenlidir ve ilk beyazlatmaya göre çok daha kısa sürede sonuç alınır.

YORUMLAR

Siz de konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi bize iletebilirsiniz.

İsim (zorunlu)

E-posta (yayımlanmaz) (zorunlu)