Ekolojik denge için biyolojik mücadele

Akdeniz sineği zararlısına karşı en etkili mücadele zeytin yetiştiriciliği olduğu belirtildi.
Manavgat Tarım İlçe Müdürü Hakan Eski, ekolojik dengenin bozulmaması için meyve ve sebze zararlılarına karşı biyolojik mücadeleyi ön plana çıkardıklarını söyledi.

Canlıların eko sistem beslenme zincirinin çok hassas olduğunu belirten Eski, bir bölgede tarla fareleri yok edilirse o bölgede yılan, tilki ve kedilerin azalacağını ifade etti.

Bölgede meyvelere zarar veren Akdeniz sineği zararlısına karşı biyolojik mücadele başlattıklarını belirten Eski, zararlıya karşı en etkili mücadelenin zeytin yetiştirme alanını genişletmek olduğunu ifade etti.

Eski, “Bölgemizde, meyvelere büyük zarar veren Akdeniz sineği, halk arasında Trabzon hurması diye bilinen meyvelerde yaşıyor. Meyvelere büyük zarar veren Akdeniz sineği zararlısının en yoğun yaşam alanı Trabzon hurması. Zeytin ağacının olduğu bölgelerde Akdeniz sineği olmuyor.

Bölgemizde sinekle mücadele için Trabzon hurması dikimini tavsiye etmiyoruz. Bunun yerine sineğin yaklaşmadığı zeytin yetiştiriciliğini öneriyoruz. Zeytinlik alanlarda zararlı sinek barınmaz. Ayrıca bölgenin iklim ve toprak yapısı zeytin yetiştiriciliğine daha elverişli.” dedi.

YORUMLAR

Siz de konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi bize iletebilirsiniz.

İsim (zorunlu)

E-posta (yayımlanmaz) (zorunlu)